Pizza bund, god og hurtig
Spontanisk Pizza lyst kan nemt opstå, denne opskrift afhjælper problemet.
Ingredienser:
- 1 dl. lunken vand pr. pizza
- 10-12 gram gær pr. pizza
- 2 spsk. olie pr. pizza
- 1 tsk. salt pr. pizza
- Ca. 50 gram Durum mel
- Ca. 120 grem Hvede mel
Fremgangsmåde:
- Hæld det lunkne vand i en stor skål og opløs gæren heri
- Tilsæt Durum mel under omrøring indtil konsistensen er som havregrød
- Tilsæt salt og olie og rør det godt igennem
- Tilsæt hvedemel under omrøring indtil det er blevet lidt fettet dej. HINT: Det er bedre at komme for lidt mel i, end for meget. Alt for mange bruger alt, alt for meget mel.
- Ælt, ælt og ælt. Der skal æltes i min. 5-10 minutter.
- Tildæk skålen og lad dejen hæve i 30-45 minutter
- Hæld dejen ud på et let mel drysset bord og ælt den let igennem. Del den op i det antal Pizza du har lavet til og rul dem ud til pizza bunde.
En Pizza bund skal efter min overbevisning være tynd og sprød. Og da bunden hæver yderligere i ovnen skal dejen rulles ud til den kun er få millimeter tyk.
Opskriften giver 1 stor pizza der fylder en standard ovn.
Korrekt bagning af Pizzaen er alfa og omega, læs derfor min “Bagning af Pizza guide”