Pizza bund, den fantastiske langtidshævede

Som så meget andet, bliver en Pizza bund også bedre hvis man har tid!

Denne opskrift er på langtidshævet Pizza bund. Der er mange fordele ved den langstidshævede, for det første smager den bare bedre også kan den snildt lægge i køleskabet i 7 dage, klar til brug.

Ingredienser:

  • 1 dl. lunken vand pr. pizza
  • 1 gram gær pr. pizza (JA ikke mere ; – )
  • 2 spsk. olie pr. pizza
  • 1 tsk. salt pr. pizza
  • Ca. 50 gram Durum mel
  • Ca 120 gram Hvede mel

Fremgangsmåde:

  • Hæld det lunkne vand i en stor skål og opløs gæren heri grundigt
  • Tilsæt Durum mel under omrøring indtil konsistensen er som havregrød
  • Tilsæt salt og olie og rør det godt igennem
  • Tilsæt hvedemel under omrøring indtil det er blevet lidt fettet dej. HINT: Det er bedre at komme for lidt mel i, end for meget. Alt for mange bruger alt, alt for meget mel
  • Ælt, ælt og ælt. Der skal æltes i min. 5-10 minutter
  • Del dejen op i det antal Pizzaer du har lavet
  • Form hver klump til en rund bolle og placer dem på en meldrysset bakke eller tarlerken
  • Pak dem ind i husholdningsfilm og stil dem i køleskabet til hævning min. 24 timer, gerne længere
  • Ta en klump dej og rul ud til en Pizza bund

En Pizza bund skal efter min overbevisning være tynd og sprød. Og da bunden hæver yderligere i ovnen skal dejen rulles ud til den kun er få millimeter tyk.

Opskriften giver 1 stor pizza der fylder en standard ovn.

Korrekt bagning af Pizzaen er alfa og omega, læs derfor min “Bagning af Pizza guide”

Leave a Reply