Grundopskrift / Vanilje is

En grundopskrift som kan trylles om til mange andre.

Ingredienser:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g. sukker
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl fløde
  • 1 tsk. vanilje sukker

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje i en skål i et par minutter
  • Tilsæt mælken mens der piskes
  • Pisk fløden til den er halv stiv og hæld den over til de øvrige ingredienser
  • Rør, pisk eller blend til du har en ensartet masse
  • Frys blandingen i en ismaskine eller til nøds i alm. fryser med meget ofte omrøring.

Har du ingen ismaskine vil jeg anbefale at ændre på mælke/fløde mængden så du bruger 4 dl fløde og kun 1 dl mælk.

Har du derimod en ismaskine og vil gerne have en endnu lettere is (på niveau med italiensk næsten) så får man stadig et super resultat ved at bruge 1,5 dl fløde og 3,5 dl sødmælk, også kan man med bedre samvittighed spise endnu mere is :-)

Til denne opskrift når isen er halv frosset kan man tilsætte mange spændende ting, hakket chokolade, hakket nødder, hakket daim, find selv på flere.

Leave a Reply